Ethiopia Sidamo Washed Gr.2
Pokud hledáte kávu, která vás potěší svou jemnou chutí a výraznými ovocnými tóny, určitě doporučujeme vyzkoušet Etiopii Sidamo Washed.
Metoda Washed která dostala své jméno podle postupu, kdy se kávové boby umyjí před fermentací, aby se odstranila měkká slupka a zbytky kávových bobů, výrazně ovlivňuje chuť kávy a dodává kávě jasnou a čistou chuť, která je výraznější než u naturálních káv.
Výsledkem je, že Etiopie Sidamo Washed je jednou z nejlepších káv na světě a má širokou škálu fanoušků, kteří ji milují pro její jemnou a komplexní chuť.
Doporučujeme na V60,Chemex či Aeropress
Detailní popis produktu
Poznámky:
Stát: Etiopie
Region: Sidamo
Nadmořská výška: 1 600 – 1 900 m n m.
Odrůda: Heirloom Varietals
Sklizeň: říjen - prosinec
Zpracování: mokré
Popis:
Tento typ se pěstuje v oblasti Sidamo, jižně od hlavního města Addis Abeby. Je to nejjižnější a nejproduktivnější provincie v zemi. Oblast je dobře známá tím, že má ideální klimatické podmínky pro pěstování kávy.
To vše je způsobeno vysokými nadmořskými výškami mezi 1 600 – 1 900 metry, rozsáhlými dešťovými srážkami, optimální teplotou a bohatou půdou.
Washed Sidamos je typická vysoce kvalitní káva s jedinečnými příchutěmi, jako je sladká citronová a květinová, a ideální rovnováhou mezi kyselostí a tělem. Někdy je tento typ srovnán s kávou z oblasti Yirgacheffe.
U etiopských káv Grade 2 znamená, že se káva zpracována mokrým procesem. Rozdíl mezi stupněm 1 a 2 je také definován počtem viditelných defektů v přípravku. Pokud má káva klasifikaci stupně 1, má 0 - 3 vady a to je vzácné. Káva ze stupně 2 umožňuje 4 - 12 vad. Kávy zpracované mokrým procesem jsou více konzistentní, než kávy zpracované suchým procesem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtr roast |
---|---|
Acidita: | Výraznější |
Tělo: | Střední |
Pražení: | Filtr |
Aroma: | Květin a citrusů |
Chuť: | Čajových lístků a citrusů |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.