Nicaragua Limoncillo
Farma Limoncillo získala 2. místo v „Cup of Excellence 2008“ (cena za nejlepší kávu v Nikaragui). Zrna se vyznačují intenzivní osvěžující vůní manga, ananasu a citrusového ovoce. Připravená káva si stále zachovává svou citrusovou sladkost a nízkou aciditu.
Detailní popis produktu
Poznámky:
Země: Nikaragua
Oblast: Matagalpa
Farma: Finca El Limoncillo
Nadmořská výška: 850 -1 150 metrů
Odrůda: Java, Red Pacamara, Yellow Pacamara, Ethiosar, Red Catuai, Red Bourbon
Zpracování: mokré
Popis:
Káva pochází z farmy rodiny Mierisch Finca El LImoncillo v obci Yasica Norte, oblasti Matagalpa v Nikaragui. Platáž El Limoncillo byla založena jako jedna z prvních v roce 1908. Rodina Mierisch je jedním z nejuznávanějších pěstitelů kávy v Nicaragui. Veškerá káva pocházející z rodinných plantáží Mierisch je zpracována v jedné stanici Don Esteban, která se nachází několik kilometrů od Finca Limoncillo. Jedná se o stanici s certifikací UTZ pro práci s organickou kávou. Erwin Mierisch, šéf rodiny, se velmi angažuje v soutěžích Cup of Excellece v Nikaragui a kvalita jeho kávy již byla oceněna mnoha cenami. V roce 2008 farma El Limoncillo umístila na druhém místě v soutěži nejlepších nicaragujských káv.
Získané třešně jsou sušeny na slunci a fermentovány. Po fermentaci se káva zpracovává mokrým procesem, aby se odstranil zbytek horních částí třešní a vzniklá zrna se pak suší.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtr roast |
---|---|
Acidita: | nízká |
Tělo: | plné |
Pražení: | filtr |
Aroma: | tropického ovoce a citrusů |
Chuť: | sladká, čokolády, citrusu a tropického ovoce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.