Nicaragua Limoncillo

Farma Limoncillo získala 2. místo v „Cup of Excellence 2008“ (cena za nejlepší kávu v Nikaragui). Zrna se vyznačují intenzivní osvěžující vůní manga, ananasu a citrusového ovoce. Připravená káva si stále zachovává svou citrusovou sladkost a nízkou aciditu.

Chcete kávu namlít?
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
237 Kč 312 Kč 474 Kč 914 Kč od 237 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Možnosti doručení
Kód: 91/158 91/258 91/508 91/1KG9 Zvolte variantu
Nicaragua Limoncillo

Detailní popis produktu

Poznámky:

Země: Nikaragua

Oblast:  Matagalpa

Farma: Finca El Limoncillo

Nadmořská výška: 850 -1 150 metrů

Odrůda: Java, Red Pacamara, Yellow Pacamara, Ethiosar, Red Catuai, Red Bourbon

Zpracování: mokré

Popis:

Káva pochází z farmy rodiny Mierisch Finca El LImoncillo v obci Yasica Norte, oblasti Matagalpa v Nikaragui. Platáž El Limoncillo byla založena jako jedna z prvních v roce 1908.  Rodina Mierisch  je jedním z nejuznávanějších pěstitelů kávy v Nicaragui. Veškerá káva pocházející z rodinných plantáží Mierisch je zpracována v jedné stanici Don Esteban, která se nachází několik kilometrů od Finca Limoncillo. Jedná se o stanici s certifikací UTZ pro práci s organickou kávou. Erwin Mierisch, šéf rodiny, se velmi angažuje v soutěžích Cup of Excellece v Nikaragui a kvalita jeho kávy již byla oceněna mnoha cenami. V roce 2008 farma El Limoncillo umístila na druhém místě v soutěži nejlepších nicaragujských káv.

Získané třešně jsou sušeny na slunci a fermentovány. Po fermentaci se káva zpracovává mokrým procesem, aby se odstranil zbytek horních částí třešní a vzniklá zrna se pak suší.

Doplňkové parametry

Kategorie: Filtr roast
Acidita: nízká
Tělo: plné
Pražení: filtr
Aroma: tropického ovoce a citrusů
Chuť: sladká, čokolády, citrusu a tropického ovoce

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: